Over Ons

Store image

Over Karina Schaapman

Het Muizenhuis is de creatie van Karina Schaapman (Leiden, 1960). In 2008 besloot zij een kinderboek te maken. Niet met illustraties, maar met foto's van scenes uit haar Muizenhuis. Drie jaar lang bouwde zij aan het Muizenhuis dat nu tentoongesteld staat in de Openbare Bibliotheek in Amsterdam. Voor elk volgend boek bouwde zij meer Muizenhuis decors, zoals een theater, een kermis, en een haven. Wil je meer weten over de bouw van het Muizenhuis, de achtergronden en over Karina? Lees dan deze leuke folder!

Over het familiebedrijf

In 2015 begon Karina met haar vier kinderen een familiebedrijf. Binnen het familiebedrijf heeft iedereen verschillende taken. Tom bouwt bijvoorbeeld aan de decorstukken en is creatief betrokken bij de productontwikkeling. Ian is het zakelijke brein en is continu op zoek naar mooie samenwerkingen en beschermt de koers van ons bedrijf. Manita houdt zich bezig met productontwikkeling, e-commerce en design. Lili produceert content voor onze (social media) kanalen en houdt zich bezig met marketing en finance. Gezamenlijk runnen wij ook de Winkel en Werkplaats in de Jordaan in Amsterdam.

Store image

Rechten, Licensing en TV

De rechten van Het Muizenhuis worden beheerd door de familie Schaapman. In samenwerking met partners zoals Bekking & Blitz, Global Affairs en Bon Ton Toys maken wij licentieproducten. Deze producten verkopen wij in onze winkel, webshop en groothandel. Ook denken wij mee over distributie in het buitenland. Tevens zijn wij bezig met de productie van een internationale (geanimeerde) tv-serie.

Wil jij met ons samenwerken? Laat het weten! 

info@hetmuizenhuis.nl

Store image

Over onze knutsel-lijn

Na de publicatie van het eerste Muizenhuis boek stroomde de fanmail binnen; vanuit de hele wereld kregen wij foto's toegestuurd van kinderen, volwassenen, scholen en gezinnen die zelf een Muizenhuis gebouwd hadden. Er waren ook veel vragen: Hoe maak je een bankstel? Hoe leg je een vloertje? En wat gebruiken jullie om de muren af te smeren?
Vanuit deze vraag is de missie van ons bedrijf ontstaan: wij willen dat ieder kind zelf een Muizenhuis gaat bouwen. Daarom ontwikkelen wij producten die daarbij helpen, zoals Papier Mache Mix en IJscostokjes. 

Neem contact op

Postadres:
Het Muizenhuis
Eerste Tuindwarsstraat 1-hs
1015 RT Amsterdam
info@hetmuizenhuis.nl

Volg ons ook op Instagram, Facebook en Youtube, en bezoek ons in onze Muizenhuis Winkel & Werkplaats!