Onze geschiedenis

Het Muizenhuis is met de hand gemaakt door kunstenares Karina Schaapman (1960). Karina wilde een kinderboek maken. Niet met illustraties, maar met foto’s van scènes uit een met de hand gemaakt 3D miniatuurhuis voor muizen. Het verhaal van Sam en Julia had ze al bedacht. 

In 2008 begon Karina aan het eerste muizenhuis 

Ze bouwde het van kartonnen dozen en afvalmaterialen. Kamer voor kamer werd de muizenwereld steeds groter en echter. Na 3 jaar maken was het eerste huis klaar. Het originele muizenhuis is drie meter hoog en twee meter breed. In 2011 was het zover; Karina’s droom werd werkelijkheid. Haar Muizenhuis werd gefotografeerd en het eerste kinderboek werd uitgegeven. Inmiddels zijn er al zeventien boeken en is het originele Muizenhuis een museumstuk.

DE WERELD VAN KARINA

Het huis van Julia is gebaseerd op het appartement van de achtjarige Karina en haar moeder. Dit huis vol liefde en creativiteit is de basis van Het Muizenhuis. Veel van de verhalen van Het Muizenhuis vinden hun oorsprong in de jeugd van maker en bedenker Karina. Karina is de dochter van een alleenstaande moeder, die naar Nederland emigreerde vanuit Indonesië. De liefdevolle sfeer in huis stond soms in scherp contrast met de discriminatie en vijandigheid die zij buitenshuis ervaarde. Met Het Muizenhuis creëert Karina een inclusieve wereld die hier recht tegenover staat.

in het muizenhuis...

...ben je veilig
....is nieuwsgierig de norm
...is anders niet eng
 ...zorgen we voor elkaar

EEN Familiebedrijf

Inmiddels werkt Karina niet meer alleen aan Het Muizenhuis. Ze wordt bijgestaan door haar vier kinderen, die allemaal een eigen rol hebben in het familiebedrijf. 

Karina
Bedenker en creator van Het Muizenhuis. Bouwt al dertien jaar onafgebroken aan de wereld van het Muizenhuis.

Tom
Samen met Karina bedenkt en bouwt Tom de Muizenhuis decors. Met Manita zet hij ze ook op de foto.

Ian
Ian is de drijvende kracht achter de zakelijke kant van Het Muizenhuis. Hij is altijd op zoek naar mooie samenwerkingen die het merk verrijken.

Manita
Manita ontwikkelt de Muizenhuis producten. Ook is ze de bedenker van de Het Muizenhuis website en het hart van de online community.

Lili
Lili produceert de Het Muizenhuis DIY video’s. Ook is ze verantwoordelijk voor de financiële administratie van het bedrijf en het managen van het Mini Museum.